Moldova

FAMILIEN THUNHEIM 

Våre misjonærer Tommy og Tanya her bodd i Moldova siden 2010. Tommy er fra Orre og var med i Bryne frikyrkjes speidergruppe i nesten 10 år. Han var også aktiv i kor- og lovsangsmiljøet på Saron i mange år. Tanya er opprinnelig fra Moldova, men kom til Norge som mindreårig asylsøker med sine foreldre, og bodde i kirkeasyl i Bryne frikyrkje i 6 år, hvor hun også ble frelst og døpt.

Tommy og Tanya traff hverandre i Bryne frikyrkje i 2009 og spilte sammen i lovsangen i kirken inntil de giftet seg i 2010. Samme år flyttet de til Moldova, hvor de nå bor i hovedstaden Chișinău [Ki-sji-næo] med barna Samuel (8) og Evelin (6).

Sammen har de tjent i flere kirker i Moldova, bl.a. Filadelfia (kjent gjennom Visjon Norge), og nå i International Christian Fellowship (ICF) – en kirke hvor de fleste er midlertidig i Moldova; ambassade- og forretningsfolk, internasjonale studenter i særdeleshet fra India, misjonærer som tjener andre steder i landet, samt fastboende. De holder Gudstjenester og husfellesskap på engelsk, men tilbyr også oversettelse til russisk grunnet mange studenter fra Kasakhstan, Usbekistan, Kirgistan, Aserbadsjan og Tadsjikistan. Der tjener de både enkeltvis og sammen, i eldsteråd, forkynnelse, lovsangsledelse, husfellesskapsledelse, disippelgjøring og sjelesorg. 

De har vært involvert i en mellomkirkelig bønnebevegelse for Moldova, noe de anser som veldig viktig for landet, og driver også organisasjonen ’Encourage Moldova!’ som flere i Bryne frikyrkje støtter månedlig, hvor midlene har gått til ulike prosjekter de har vært involverte i ved et barnehjem, en sosialleilighet for jenter, og besøkstjeneste i et ungdomsfengsel.

Tommy vokser i forkynnelse og menighetsledelse, og tar samtidig teologistudier. Tanya er hovedleder for 4 lovsangsteam hvor de er musikalske og åndelige ledere, og hjelper musikere og sangere å vokse gjennom ukentlige øvelser, månedlige samlinger, og personlig anvendelse av troen på Jesus Kristus.

 

 

Powered by Cornerstone