Alphakurs

Alphakurs

Alpha - et grunnkurs i kristen tro 

Alpha er et spennende og lærerikt kurs som er åpent for alle som har spørsmål om tro. Ca. 10.000 menigheter over hele verden bruker Alpha. Til nå har over 500 mennesker gått kurs i Bryne frikyrkje.

Vi samles 10 tirsdager fra kl.19.00-22.00 der vi har mat, undervisning og gruppesamtaler. I tillegg har vi en weekend sammen. 

Vi starter vårt nytt kurs våren 2021 på tirsdag 23. februar! For påmelding og datoer sjekk nede.

 

INNHOLD

10 temakvelder

 1. Hvem er Jesus?
 2. Hvorfor døde Jesus?
 3. Hvordan kan jeg vite at jeg tror?
 4. Hvorfor og hvordan lese i Bibelen ?
 5. Hvorfor og hvordan kan jeg be?
 6. Helbreder Gud i dag?
 7. Hvordan leder Gud oss?
 8. Hvordan fortelle andre om det?
 9. Hvilken betydning har menigheten?
 10. Alphafest: Kristendommen – kjedelig, usann og irrelevant?

En weekend med fire tema:

 1. Hvem er Den hellige Ånd?
 2. Hva gjør Den hellige Ånd?
 3. Hvordan bli fylt av Ånden?
 4. Hvordan gjøre det beste ut av livet?

 

Hva legger vi i de fem bokstavene ALPHA ?

A – Alle som leter!  Alpha-kurs er for alle som vil vite mer om kristen tro, eller som leter etter et kristent fellesskap de kan tilhøre.

L – Læring og latter! Vi har mye å lære! På Alphakurset går det også an å ha det moro, samtidig som man lærer mer om den kristne tro.

P – Pizza og pasta! Kurskveldene begynner med en enkel kveldsmat. Dette er en fin anledning til å bli kjent med hverandre og få nye venner.

H – Hjelpe hverandre! I smågrupper kan vi hjelpe hverandre til å finne svar på vanskelige spørsmål. Samtalen kan gå dypere, og du kan få hjelp til det som du går og tenker på.

A – Alt du vil vite! Ingen spørsmål er for store eller for små, for vanskelige eller for dumme. På Alpha-kurset vil du bli tatt på alvor med alle dine spørsmål, idéer og tanker.

En nattverdgudstjeneste er også inkludert som en del av kurset.

 

PÅMELDING

Kursavgiften er 400 kr inkludert kursmateriell og kveldsmat. Vi kan avtale egen pris hvis det er en utfordring for noen. Ikke la prisen hindre deg i å delta. Weekend og Alpha-festen kommer i tillegg, men også her er det rimelig.

Hver tirsdag begynner vi med kveldsmat presis kl. 19.00. Lovsang og undervisning fra 19.45-20.45. Etter en liten pause, starter vi opp med gruppesamtaler fra 21.00-22.00. Her kan man ta opp spørsmål en lurer på i en avslappet atmosfære uten press.

Datoene våren 2021: Vi begynner 23. februar og avslutter 11. mai, med pause i vinterferie og påskeferie. Weekend blir 9-10. april. 

For spørsmål og påmelding ta kontakt med Håvard Sandve (havard.sandve1@lyse.net).

Powered by Cornerstone