Alphakurs

Alpha er et grunnkurs i kristen tro over 10 kvelder, pluss en weekend

Neste kurs høsten 2020 starter medio september! Se info om påmelding nedenfor.

alpha
10 temakvelder

 1. Hvem er Jesus?
 2. Hvorfor døde Jesus?
 3. Hvordan kan jeg vite at jeg tror?
 4. Hvorfor og hvordan lese i Bibelen ?
 5. Hvorfor og hvordan kan jeg be?
 6. Helbreder Gud i dag?
 7. Hvordan leder Gud oss?
 8. Hvordan fortelle andre om det?
 9. Hvilken betydning har menigheten?
 10. Alpa-fest: Kristendommen – kjedelig, usann og irrelevant?

En weekend med fire tema:

 1. Hvem er Den hellige Ånd?
 2. Hva gjør Den hellige Ånd?
 3. Hvordan bli fylt av Ånden?
 4. Hvordan gjøre det beste ut av livet?

Hva legger vi i de fem bokstavene ALPHA ?

A – Alle som leter!  Alpha-kurs er for alle som vil vite mer om kristen tro, eller som leter etter et kristent fellesskap de kan tilhøre.

L – Læring og latter ! Vi har mye å lære! På Alpha-kurset går det også an å ha det moro, samtidig som man lærer mer om den kristne tro.

P – Pizza og pasta ! Kurskveldene begynner med en god kveldsmat. Dette er en fin anledning til å bli kjent med hverandre og få nye venner.

H – Hjelpe hverandre ! I smågrupper kan vi hjelpe hverandre til å finne svar på vanskelige spørsmål. Samtalen kan gå dypere, og du kan få hjelp til det som du går og tenker på.

A – Alt du vil vite ! Ingen spørsmål er for store eller for små, for vanskelige eller for dumme. På Alpha-kurset vil du bli tatt på alvor med alle din spørsmål, idéer og tanker.

En nattverdgudstjeneste er også inkludert som en del av kurset.

Vil du være med?
Alpha er et spennende og utbytterikt kurs. Ca. 10.000 menigheter over hele verden bruker Alpha: Til nå har over 500 mennesker gått kurs i Bryne frikyrkje. Kursavgiften er kr. 400 inkludert kursmateriell og kveldsmat. Weekend og Alpha-festen kommer i tillegg, men også her er det rimelig.

Hver tirsdag begynner vi med kveldsmat presis kl. 19,00. Lovsang og undervisning fra 19,45 – 20,45. Etter en liten pause, starter vi opp med gruppesamtaler fra 21,00 – 22,00. Her kan man ta opp spørsmål en lurer på i en avslappet atmosfære uten press. For spørsmål og påmelding ta kontakt  på e-post til Håvard Sandve.